20. června 2021

Tvarohové jahodové knedlíky

 Jahodová sezóna je v plném proudu a bez jahodových knedlíků to prostě nejde....

Můj osvědčený recept na jahodové tvarohové knedlíky

1 hrnek polohrubé mouky
500 g měkký tvaroh (polotučný)
špetka soli
2 žloutky
 
jahody, samozřejmě později meruňky atd.
 
cukr moučka na posypání
rozpuštěné máslo na přelití 
 
 
Z ingrediencí nejprve vařečkou a pak ručně zpracuji na hladké a pružné těsto, 
které se mi nelepí na ruce.
Těsto nechám asi půl hodiny v chladu odpočinout. 
Poté si vytvaruji váleček z kterého odkajuji plátky. 
 
 
Ty "rozplácnu" a naplním jahodou.
 
 
Vkládám do vroucí osolené vody, hned míchám, aby se nepřilepily ke dnu. 
Po vyplavání na hladinu vařím 8 až 10 minut (podle velikosti). 
Po vytáhnutí propíchám vidličkou a servíruji.
 

 
Přeji dobou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat