Jahodová sezóna je v plném proudu a bez jahodových knedlíků to prostě nejde....
Můj osvědčený recept na jahodové tvarohové knedlíky
1 hrnek
polohrubé mouky
500
g
měkký tvaroh
(polotučný)
špetka soli
2 žloutky
jahody, samozřejmě později meruňky atd.
cukr moučka na posypání
rozpuštěné máslo na přelití
Z ingrediencí nejprve vařečkou a pak ručně
zpracuji na hladké a pružné těsto,
které se mi nelepí na ruce.
Těsto nechám asi půl hodiny v
chladu odpočinout.
Poté si vytvaruji váleček z kterého odkajuji plátky.
Ty "rozplácnu" a naplním jahodou.
Vkládám do vroucí osolené vody, hned míchám, aby se nepřilepily ke dnu.
Po vyplavání na hladinu vařím 8
až 10 minut (podle velikosti).
Po vytáhnutí propíchám vidličkou a servíruji.
Přeji dobou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat