Parafráze klasiky... Já mám ovšem na
mysli bílky.
Při vánočním pečení jich je přebytek a tak jsem
hledala další recept, abych je využila.
Tenhle měl u nás velký, opravdu velký úspěch.
Jmenují se
Ořechoví chrousti
4 bílky
200 g mletých ořechů
120 g cukru moučka
100 g nastrouhané čokolády na vaření
Postup:
Bílky našlehejte do husté pěny, postupně přidávejte cukr, pak ručně opatrně vmíchejte čokoládu
a ořechy. Z hotové hmoty dělejte na plech lžičkou malé hromádky, nahoru na každou dejte půl vlašského ořechu nebo lískový oříšek. Sušte asi 50 až 60 minut při 100 až 120 stupních Celsia.
Dobou chuť
200 g mletých ořechů
120 g cukru moučka
100 g nastrouhané čokolády na vaření
Postup:
Bílky našlehejte do husté pěny, postupně přidávejte cukr, pak ručně opatrně vmíchejte čokoládu
a ořechy. Z hotové hmoty dělejte na plech lžičkou malé hromádky, nahoru na každou dejte půl vlašského ořechu nebo lískový oříšek. Sušte asi 50 až 60 minut při 100 až 120 stupních Celsia.
Dobou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat